Ciorba de pui cu tarhon

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 14 Mar 2019 | 4721 vizualizari

 

 Am preparat aceasta ciorbita mai light pe langa un felul doi prea copios . Asa ma gandesc ca s-a  compensant echilibrul caloric !!! La inceput ma pregatisem sa prepar o supa limpede. Pe parcurs dupa fierbere am taiat marunt carnea si legumele si am transformat in ciorbita ce se vede !!!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr piept de pui fara piele si os
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita piper negru boabe
  • 1 lingura tarhon tocat din otet
  • 1/2 lingurita tarhon uscat maruntit
  • 1 pahar iaurt grecesc 10% grasime
  • otet de la tarhon
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu tarhon:

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Pieptul de pui se spala .
  3. Se  pune la fiert in 3 l apa , pieptul de pui , morcovii, patrunjelul si ceapa intregi .
  4. Tot acum se  sareaza si se pune in oala piperul boabe si foaia de dafin .
  5. Cand pieptul de pui si morcovul [cam dupa 30 minute ]sunt patrunse  se scot din oala .
  6. Cartofii se feliaza cuburi mici . Ardeiul rosu se taie cubulete .
  7. Puneti la fiert cartofii si ardeiuul pregatit din timp .
  8. Taiati marunt legumele fierte  si pieptul de pui .
  9. Pescuiti ceapa fiarta si foaia de dafin .
  10. In acest timp s-au fiert cartofii si ardeiul .
  11. Puneti in ciorba cubuletele de legume si carne .
  12. Opriti focul si dregeti gustul cu tarhon si otetul de la tarhon + tarhon maruntit uscat .
  13. Amestecati iaurtul cu zeama calda si apoi il omogenizati in ciorba .
  14. La servire adugati pentru prospetime patrunjel verde .
  15. Gustati si sarati , acriti piparati daca mai este nevoie .
  16.           SA AVETI POFTA BUNA !!!!

TIPS-URI

1

In ultimul timp folosesc iaurt grecesc 10% in loc de smantana . Este mai light si se omogenizeaza bine in ciorba . Nu face cocoloase .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata verde si macris